404 Not Found


nginx

Dobrodelni bazar Sila se letos seli v središče mesta

Tradicionalni mednarodni dobrodelni bazar Sila, ki vsako leto pred decembrskimi prazniki ponudi pester nabor kulinaričnih in unikatnih izdelkov, značilnih za različne konce sveta, se z Gospodarskega razstavišča letos seli v dvorane Grand hotela Union.

Pomoč žrtvam nasilja

Dobrodelni noti bazarja članice združenja ostajajo zveste tudi letos. »Denar, ki ga bomo zbrale na letošnjem bazarju, bomo namenile petim nevladnim organizacijam, ki pomagajo ženskam in otrokom, ki so žrtve nasilja,« je rdečo nit letošnje dobrodelnosti izpostavila predsednica odbora SILA-IWCL Marisa Kogovšek.

V mednarodnem združenju žensk bodo tako letos pomagali Društvu SOS telefon, ki bo s prejeto pomočjo prenovilo kuhinjo v varni hiši, Združenju proti spolnemu zlorabljanju, ki bo s prejetim denarjem pripravilo brošuro, v kateri bodo opozorili na znamenja, ki razkrivajo spolne zlorabe, ter Azilnemu domu za mladoletne begunce, ki denar potrebuje za ureditev telovadnice, medtem ko bodo v Zavodu EMMA denar vložili v obnovo sobe, kjer lahko žrtve nasilja brezplačno dobijo nasvete in pomoč, ekipa Društva za nenasilno komunikacijo pa bo s prejetim denarjem ženskam, katerih partnerji so nasilni, pomagala na poti do ekonomske neodvisnosti.

Več na: