404 Not Found


nginx

1. oktober 2012

 

Danes obeležujemo mednarodni dan starejših, ki so ga Združeni narodi razglasili decembra 1990 in je namenjen skrbi za starejše. Glavna tema letošnjega dneva starejših je »Starejši in doseganje razvojnih ciljev tisočletja«, njen namen pa je spodbuditev razmisleka o družbeni koristnosti starejših ter o njihovih pravicah.

 Ta dan je namenjen promociji spoštovanja in skrbi za starejše, torej tistemu, kar bi pravzaprav morali početi vse leto, ne samo en dan. Zavod Emma ob tem dnevu vse opozarja na problematiko nasilja nad starejšimi, ki je v naši družbi močno prisotno in žal velikokrat spregledano. Nasilje velikokrat ostaja skrito za zaprtimi vrati, zanemarja se jih v vseh pogledih, hkrati pa se njihovo nemoč in osamljenost izkorišča na vse mogoče načine. Prenašati morajo marsikaj: od psihološkega, fizičnega tudi ekonomskega nasilja.

 Če poznate koga, ki doživlja nasilje ali pa ste slišali za nekoga, ki je žrtev nasilja, ne odlašajte! Tukaj lahko podate anonimno prijavo nasilja policiji, lahko pa pokličete tudi na brezplačno telefonsko linijo Zavoda Emma 080 21 33 oz kontakirate druge organizacije, ki delujejo na področju preprečevanja nasilja.