404 Not Found


nginx

STOP NASILJU V DRUŽINI IN DRUŽBI – SPREGOVORI!

2. december 2o11 ob 10h v MC Krško

Zavod EMMA, Center za pomoč žrtvam nasilja, Ljubljana in Krško, v okviru kampanje ozaveščanja javnosti o nesprejemljivosti nasilja v družini in družbi Odloči se za življenje v miru – Podari rožo!, 2. decembra 2011 pripravlja POSVETOVANJE Z JAVNO TRIBUNO – Stop nasilju v družini in družbi – Spregovori! Pričetek bo ob 10.00 v Mladinskem Centru Krško, Cesta Krških žrtev 105.

PROGRAM

1. Uvodni del: Mobilna pomoč in samopomoč v primerih nasilja v družini izven večjih centrov: Predstavitev delovanja Mobilne enote Zavoda EMMA – OE Krško in pomen povezovanja organizacij, ki se srečujejo z žrtvami nasilja pri svojem delu. N. Resnik, E. Skrt, Zavod EMMA – OE Krško.

2. Prispevki gostov, predstavnikov organizacij, ki se pri svojem delu tako ali drugače srečujejo s problematiko nasilja v družini.

3. Aktualna tema: Nasilje kot družbeni fenomen. Zavod EMMA, Ljubljana.

4. Javna tribuna – STOP NASILJU V DRUŽINI – SPREGOVORI! Na javni tribuni udeleženci lahko podajo svoja mnenja, stališča, izpostavijo izzive in zastavijo vprašanja glede nasilja v družini.

Namen dogodka: Nasilje v družini je pereč problem naše družbe. Na tem področju je potrebno preventivno delovanje, kot tudi neposredna pomoč osebam z izkušnjo nasilja. O nasilju v družini in v družbi je potrebno javno spregovoriti, se pogovarjati in ukrepati. Le tako bomo postopno odpravili stigmatizacijo oseb z izkušnjo nasilja in zmanjšali stereotipe, ki otežujejo pot iz kroga nasilja. Zato se nam zdi pomembno, da svoje delo, ki je usmerjeno v pomoč osebam z izkušnjo nasilja, v družbeno dobro, naredimo vidno. Naš namen je ustvariti odprt prostor za javno diskusijo o tej temi. In to ne samo ob mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami, pač pa skozi vse leto.

Gostje: predstavnica Centra za socialno delo Krško- Melita Kramar, predstavnica Zakonskega in družinskega inštituta Novo mesto in Krško, specialistka zakonske in družinske terapije, – Olga Košir, predsednica Pokrajinske zveze društev upokojencev Posavje (PZDU Posavje).

Za dodatne informacije, nas lahko pokličete na tel. št. 07/49-06-510 oziroma na 030/616-767.