404 Not Found


nginx

Screen Shot 2013-10-08 at 7.18.57 PM

Prvi teden v oktobru povsod po svetu poteka teden otroka. V Sloveniji v letošnjem letu poteka pod tematskim naslovom “Kako je biti otrok v današnji družbi?”

Projekt Teden otroka je namenjen otrokom, njihovim pravicam in osveščanju javnosti o vprašanjih, povezanih z otroci. Teden otroka, ki je program Zveze prijateljev mladine Slovenije, temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Mednarodna zveza za varstvo otrok in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne.

Letošnji Teden otroka bo povezovala tema »Kako je biti otrok v današnji družbi?«. Ta naslov spodbuja otroke k temu, da povedo o čem razmišljajo, kaj doživljajo, čutijo, občutijo krivice ali zadovoljstvo, veselje. Teden otroka pa ni namenjen samo otrokom, ampak tudi odraslim, da prisluhnejo glasu otrok ter razmislijo kaj več lahko storijo za otroke danes, v današnji družbi.

Zavod Emma v času tedna otroka v sodelovanju z osnovnimi šolami iz Posavja pripravlja akcije ozaveščanja javnosti o temeljni pravici naših otrok do življenja brez nasilja. Več informacij in utrinke iz te akcije si lahko ogledate tukaj.

[nggallery id=6]